GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Valkenswaard

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Valkenswaard

Schoorsteen inspectie Valkenswaard? Schoorsteenbranden zijn, jammer genoeg, een al te bekend probleem. Veel van deze ongelukkige incidenten hebben hun oorsprong in het nalaten van regelmatig en adequaat onderhoud aan schoorstenen, met name die verbonden zijn aan haarden of kachels.

De opeenhoping van creosoot, een teerachtige stof die ontstaat bij het branden van hout, is een voornaamste boosdoener. Dit, gecombineerd met andere verbrandingsresten, kan gemakkelijk ontvlammen als het niet tijdig wordt verwijderd.

Een goed onderhouden en gereinigde schoorsteen minimaliseert niet alleen het risico op brand maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis en een efficiëntere werking van uw haard of kachel.

De voordelen van regelmatige inspectie en reiniging zijn dus niet enkel beperkt tot brandpreventie, maar strekken zich uit tot de algehele veiligheid en efficiëntie van uw woning.

Woont u in Valkenswaard en denkt u dat het tijd is voor een professionele controle van uw schoorsteen? Wacht niet tot het te laat is. Schoorsteenveger Valkenswaard is er voor u. Neem contact op via 040 218 29 43 en plan vandaag nog uw schoorsteen inspectie Valkenswaard in.

Schoorsteenveger Valkenswaard

Voor een veilig gebruik van uw haard of kachel is het cruciaal dat uw schoorsteen schoon blijft. Het laten vegen en reinigen van de schoorsteen draagt hieraan bij.

Het is van groot belang dat, zeker wanneer u regelmatig stookt, uw schoorsteen periodiek geïnspecteerd en geveegd wordt. Een goed onderhouden haard of kachel minimaliseert het risico op brand.

Als u het hele jaar door uw haard of kachel intensief gebruikt, is ons advies om minstens twee keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Voor incidenteel gebruik is een jaarlijkse beurt meestal voldoende.

Geniet met een gerust hart van de warmte en sfeer van uw haard of kachel. Overweeg uw schoorsteen professioneel te laten vegen. Neem contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43.

Waarom schoorsteen inspectie?

Er zijn tal van redenen waarom periodieke inspectie van uw schoorsteen noodzakelijk is. De voordelen van een goed onderhouden haard of kachel zijn legio.

Tijdens een schoorsteeninspectie evalueren wij de algehele conditie van uw schoorsteen, waardoor we mogelijke interne schade kunnen detecteren.

Het meest voor de hand liggende voordeel van een schone schoorsteen is de verhoogde veiligheid tijdens het stoken. De waarschijnlijkheid van schoorsteenbranden en andere complicaties is drastisch lager bij regelmatige inspecties.

Daarnaast draagt een schone schoorsteen bij aan een schonere lucht, aangezien een goed onderhouden schoorsteen minder schadelijke deeltjes en fijnstof uitstoot.

Tenslotte zal een efficiënte schoorsteen uw stookkosten verlagen omdat het efficiënter brandt, wat leidt tot minder brandstofverbruik.

Het onderhouden van uw schoorsteen komt niet alleen uw gezondheid en veiligheid ten goede, maar is ook bevorderlijk voor het milieu en uw financiële welzijn! Interesse in een schoorsteeninspectie? Contacteer ons via 040 218 29 43.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Ook als u voor het eerst een haard of kachel in gebruik neemt, is een schoorsteeninspectie aan te bevelen. Heeft u onlangs een nieuwe haard geïnstalleerd? Of heeft u een nieuwe woning betrokken?

Het is cruciaal om de staat van de schoorsteen te kennen voordat u begint met stoken. Zo weet u of er gebreken zijn en of het veilig is om uw haard of kachel te gebruiken.

Staat u op het punt om voor het eerst te stoken? Plan dan een inspectie in bij Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

Het inspecteren van uw schoorsteen is essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van uw haard of kachel. U vraagt zich misschien af: hoe regelmatig moet zo’n inspectie plaatsvinden?

Onze ervaren schoorsteenvegers adviseren ten minste één inspectie per jaar. Echter, als u uw haard of kachel intensief gebruikt, vooral tijdens de koudere maanden, is het aan te raden om vaker een inspectie te overwegen. Gedurende deze inspecties kunnen onze experts beoordelen of er een noodzaak is voor een grondige reiniging of vegen.

Er zijn ook specifieke situaties waarbij u niet moet wachten op de jaarlijkse inspectie. Als u bijvoorbeeld merkt dat rook zich ophoopt in de rookkanalen, of als uw schoorsteen niet efficiënt lijkt te werken, is het tijd om actie te ondernemen.

Heeft u interesse in een schoorsteeninspectie door Schoorsteenveger Valkenswaard? Neem dan gerust contact op via 040 218 29 43.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Een grondige inspectie van uw schoorsteen kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. We differentiëren tussen een visuele controle en een meer geavanceerde camera-inspectie.

Bij een visuele inspectie wordt er vanaf de onderzijde van de schoorsteen met behulp van een krachtige zaklamp naar boven gekeken. Zo kunnen we duidelijk vaststellen of er opbouw van roet is en of dit een probleem vormt.

Soms biedt een eenvoudige visuele inspectie niet voldoende inzicht. In dergelijke gevallen kiezen we voor een camera-inspectie, vooral wanneer de haard of kachel gesloten is, of wanneer we elk segment van de schoorsteen grondig moeten onderzoeken.

Heeft u interesse in een gedetailleerde camera-inspectie voor uw schoorsteen? Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43.

Schoorsteen camera inspectie

et de hulp van een speciale inspectiecamera kunnen we de binnenkant van uw schoorsteen nauwkeurig observeren. Zo kunnen we vroegtijdig mogelijke scheurtjes, beschadigingen en andere defecten identificeren.

Tijdens deze inspectie evalueren we onder andere:

 • De diameter van uw rookkanaal.
 • De algehele conditie van het rookkanaal.
 • Eventuele obstructies of vernauwingen in het kanaal.
 • De compatibiliteit met uw specifieke stooktoestel.
 • De aanwezigheid en opbouw van roetaanslag.

Overweegt u een uitgebreide camera-inspectie? Neem contact op met ons team bij Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43. Wij staan voor u klaar!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het regelmatig laten inspecteren en vegen van uw schoorsteen is absoluut cruciaal voor een veilig en efficiënt stookseizoen.

Door uw schoorsteen in topconditie te houden, verzekert u zichzelf van een veilige en aangename ervaring elke keer dat u uw haard of kachel aansteekt.

Denkt u eraan om uw schoorsteen te laten inspecteren en reinigen? Wacht dan niet langer en neem direct contact op via 040 218 29 43.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Valkenswaard? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard.

Werkwijze Schoorsteenveger Valkenswaard

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Valkenswaard op 040 218 29 43.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Valkenswaard via 040 218 29 43.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Valkenswaard

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Valkenswaard heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Valkenswaard

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Valkenswaard

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Valkenswaard nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Valkenswaard

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Valkenswaard mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Valkenswaard

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button